Derfor mislykkes du med innholdsmarkedsføringen | Jeanette Aarvik
innholdsmarkedsføring

Derfor mislykkes du med innholdsmarkedsføringen

Det finnes utallige guider på «Hvordan lykkes med content marketing», og her har jeg samlet noen råd:

 • Strategi

  Lag en strategi for innholdsmarkedsføringen da det er en strategisk og langsiktig markedsføringsform. Kartlegg hvordan innholdsmarkedsføringen kan benyttes på tvers av avdelinger slik at strategien blir forankret i organisasjonen, og dermed kan bidra til verdiskapning for selskapet som helhet.

 • Pull, og ikke Push

  Lag innhold som er relevant og nyttig. Tilby noe som folk ønsker/trenger, så får du kanskje en konvertering etc. som «takk».

 • Troverdighet

  Kommunikasjonen må være et resultat av kvalitet i alle ledd. Vær troverdig, og overbevis leseren om at det er dere som er ekspertene på området.

 • Definér KPIene og mål resultatene

  Samle > analysere > iverksett tiltak. Fokuser på handlekraftige data som som kan bidra til å nå målene.

 • Effektiviser innholdsproduksjonen

  Å produsere godt innhold krever tid og ressurser. Mange organisasjoner mangler begge deler. Bruk tid på å bygge opp en kunnskapsbank – altså en idébank full av matnyttig kunnskap. Det kreves da at idébanken stadig fôres med aktuelt stoff (på tvers av organisasjonen) for å kunne være et nyttig og tidsbesparende verktøy.

 • Tilpass distribusjon etter innhold

  Relevant innhold til rett målgruppe. Skill mellom såkalt Buzz (shares/delinger, likes, tweets etc.) og Impact/påvirkning (kommentarer, nedlastinger, backlinks, klikk, visninger etc.). (Foto: Forbes)content-marketing-buzz

  Deling av Native ads i sosiale medier er (i følge mange av de store mediehusene) spådd til å bli det neste store i løpet av 2016. Dette gir jo også bedre muligheter for spissing av distribusjonen.

 • Generelle innholdstips

  #Folk elsker seg selv. Innhold som kan personaliseres (navn, ansikt etc.) er gull. Officemax’ Elf-yourself (dansende alver med ditt eget ansikt) er gode eksempler på viralt innhold som ble mainstream. Coca-Colas Share-a-Coke-kampanje spiller på det samme narsissistiske konseptet.

  #Alternativ 1 eller alternativ 2? Be publikum ytre sitt valg mellom to alternativer (A eller B? Rød eller blå? osv..). Dette er lavterskel-engasjement som kun krever at de tar et raskt og enkelt valg som de gjerne forteller omverden om. (Styr så klart unna kontroversielle alternativer).

  #Menneskeliggjør merkevaren. DnB vs. Danske Bank på fastelavnssøndag er et veldig godt eksempel. De sier det endte 1-0 til DB, men jeg mener det ble 1-1. Mange flere ble jo oppmerksomme på både Vipps og MobilePay etter bollespanderingen…
  fastelavnsbolle

  #Ikke følg strømmen. Si det motsatte av hva «alle» andre gjør, så oppleves du mer relevant. Jepp, det avslører jo grunnen til at jeg kalte innlegget «Derfor mislykkes du…» i stedenfor «Slik lykkes du…». Litt tabloid tankegang altså.

  #Vær sjenerøs. Ikke vær redd for å gi for mye gratis informasjon. På den måten vil du bli den foretrukne informasjonskilden.

  #Alle er unike, utnytt det. Hva skiller deg fra konkurrentene? Er det noe som kan brukes/utnyttes i forhold til innholdet? Høyst sannsynlig.

  #FAQ. Hva er de ofte stilte spørsmålene? Lag innhold som svarer på dette, så vet du på forhånd at det er relevant og etterspurt informasjon.

 

Ok, her var noen råd for å lykkes med innholdsmarkedsføringen, men som tittelen lovet:

Her er grunnen til at du (kanskje) mislykkes:

Joe Pulizzi, innholdsmarkedsføringens Gudfar, ber deg stille deg følgende spørsmål:

Is the content you are creating and distributing for your customers any different than anything else out there?

Hvorfor skal kundene bry seg om din facebook-post eller instagram-bilde? Hva trigger dem til å åpne nettopp ditt nyhetsbrev (blant de 20 andre de mottar samme dag)?

Gudfar Joe kaller det for «The content tilt». Uten en unik vinkling på innholdet ditt, mangler man relevans, og man blir bare en i mengden. Budskapet ditt blir støy, og det vil bli glemt ganske raskt (om i det hele tatt oppfattet) – og helt fortjent. Her er hans tips til hvordan du kan finne din tilt:

 1. Spiss innholdet mot din nisje. (Buzz/Impact) Hvem kommuniserer du til (persona) – lag innhold til nettopp den personen.
 2. Fortell historien din på en annerledes måte.
 3. Finnes det nye muligheter på platformer med mindre konkurranse? (Podcasts etc.)
 4. Bruk Google Trends for å utnytte hva som rører seg. (Både til innhold og SEO)

 

Har du noen andre gode råd som bør tilføyes?

Legg gjerne igjen en kommentar:-)

 

Kilder:
Forbes: 5 factors that dictate content marketing success
Chili Publications: Hva kjennetegner de som lykkes med content marketing
Content Marketing Norge: Slik måler du effekten av innholdsmarkedsføringen
Content Marketing Institute: One thing is killing content marketing and everyone is ignoring it
Forbes: Measuring the real impact of your content marketing
Content Marketing Institute: 10 commandments to create compelling content
Kampanje: Content marketing i sosiale medier blir det neste store

 

 

2 tanker om “Derfor mislykkes du med innholdsmarkedsføringen

 1. Veldig god og relevant artikkel. Jeg mener at innholdsmarkedsføring er noe av det viktigste for å bygge brand for et selskap. Her kan du fortelle den gode, unike historien og sette fokus på «help» og ikke «hype». Hva vil hjelpe kunden til å utnytte ditt produkt ennå bedre? Ta vekk fokus fra reklame, og sette mer fokus på kunden vil skille deg fra konkurrentene. Det bør være en integrert del av all markedsstrategi OG være en del av hele bedriftens startegi.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: