4 viktige trender for e-commerce i 2016 | Jeanette Aarvik
ecommerce

4 viktige trender for e-commerce i 2016

Jeg kaller det trender, men det er jo først og fremst nye, gode muligheter for e-commerce. Forbrukernes forventinger til raske, informative, praktiske og personaliserte e-commerce-transaksjoner vil bare fortsette å vokse. Analytiker Kirsten Newbold-Knipp (Gartner) trekker frem tre områder i forhold til innovasjonsmuligheter: Shoppable media, Internet of Things (IoT) og personalisering. I tillegg har jeg lagt til Micro-moment/micro-øyeblikksmarkedsføring som en viktig mulighet.

1) Shoppable media

I slutten av 2015 lanserte Youtube nye annonseformater som er tilgjengelig for alle annonsørere via Adwords. Trueview for Shopping Ads gjør det nå mulig for annonsør å vise sine produkter i egne videoer, og i oktober ble det også mulig for annonsør å vise innholdsrelevante produkter i andres videoer.

youtube_trueview
Foto: Marketing Land
youtube trueview
Foto: Marketing Land

Å gjøre den stadig mer innholdsbaserte annonseringen mer «shoppable» ved å gjøre inkludere hotspots og kjøpe-knapp vil være avgjørende i forhold til kundeopplevelsen. Med tanke på at de fleste potensielle kundene sannsynligvis blir eksponert for innholdet via mobilen, vil det være ganske dumt å be brukeren lete etter produktet de nettopp har blitt inspirert til å kjøpe.

Se -> Lik -> Kjøp! Ikke: Se -> Lik -> Søk ->…..

Adobe testet en tradisjonell lookbook vs. en shoppable lookbook, og det er vel unødvendig å påpeke hvilken som vil genere flest konverteringer. Eksempler:

Tradisjonell lookbook

Shoppable lookbook

2) Internet of Things (IoT)

internet-of-thingsDette omtalte jeg også i 7 digitale markedsføringstrender som vil dominere i 2016. Tilkoblede enheter vil være potensielle salgskanaler, og det anslås en økning på hele 30% i løpet av 2016 sammenlignet med 2015 over antall IoT-enheter som blir tatt i bruk.

 

 

 

3) Personalisering

Markedsføringen blir stadig mer personalisert, og i følge Inc oppgir 86% at de lar seg påvirke av tilpasset markedsføring i kjøpssituasjoner. On-site personalisering vil bli enda mer utbredt ved bruk at f.eks. tilpasset startside og sidenavigering, digitale kjøpsassistenter og anbefalinger basert på tidligere kjøp/produktvisninger. Jeg har mer enn en gang kjøpt produktene Zalando har foreslått for meg på min personaliserte startside, så jeg er absolutt blant de 86% (og jeg tror forresten ikke de resterende 14% forblir helt upåvirket…).

Personalisering er helt klart lønnsomt og en stadig viktigere del av kundeopplevelsen, men det vil også forbli en utfordring da dataene man baserer seg på aldri kan bli 100% riktige/fullstendige. Kundereisen blir stadig mer kompleks, og den vil fortsatt ofte innebære online informasjonsinnhenting og offline kjøp etc.

Alle har vel opplevd aggressiv remarketing etter besøk/kjøp på ulike nettsider. Noen så overivrige og irriterende at de dessverre ødelegger hele kundeopplevelsen, og jeg har sverget på å aldri handle der/handle der igjen.

Gene Alvarez på Gartners Customer 360 Summit (sept.-15):

De som vil lykkes med kundeopplevelsen vil være de organisasjonene som legger kunders mål og motivasjon til grunne når de designer kundeopplevelsen. Deretter bygger de merkevaren rundt kundeopplevelsen!

Intensjonen/målet med besøket er i mange tilfeller ikke kjøp, og da nytter det ikke å stalke brukeren fordi du tror det skal ende i en konvertering bare du roper mange nok ganger. Flere tilfeller vil nok ende med salg (og man får positive tall å rapportere inn), men hva med flertallet som ikke resulterer i dette? I verste fall skader man både kundeopplevelsen og merkevaren.

 

4) Micro-moment marketing/real-time marketing

Forbrukerne ønsker å få dekket sine behov umiddelbart, og er i følge Google, mer opptatt av å få det raskt enn å være lojale mot en merkevare. Smarttelefonen har endret kundereisen og hvordan vi forholder oss til merkevarer på. Micro-moments er en game changer, og Google oppgir tre viktige våpen for å vinne de viktige øyeblikkene:

  • Synlig: Vær synlig i alle faser av kjøpsprosessen
  • Nyttig: Tilby nyttig informasjon som dekker hele informasjonsbehovet
  • Rask: Sørg for konsis informasjon som lastes raskt ned, og er brukervennlig på alle typer enheter

Ta også en titt på denne:

 

Hva tror du om disse trendene? Legg gjerne igjen en liten kommentar:-)

 

 

Kilder:
Adobe: Shoppable media: The next frontier
Kampanje: Content marketing i sosiale medier blir det neste store
Joe Pulizzi/Content Marketing Institute: The ultimate guide to native advertising
Marketing Land: Youtube shopping ad formats available to all Adwords advertisers
Venturebeat: 5 ways e-commerce will change in 2016
Advertising Age: Youtube’s most native ad yet puts shoppable cards into organic videos
Vision Mobile: The Internet of Things is about to reshape e-commerce
Google: Micro-moments
State of Digital: Why brands need to be living in the micro-moment
Forbes: Google’s micro-moments and marketing: What you need to know
Gartner: The customer experience in 2020

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: